Witte wifi WEF kastjes in Apeldoorn


0

https://www.weforum.org/agenda/2020/06/internet-of-bodies-covid19-recovery-governance-health-data/

https://www.destentor.nl/apeldoorn/door-heel-apeldoorn-hangen-sinds-kort-witte-kastjes-aan-lantaarnpalen-maar-waarvoor-dienen-ze~a34ea3eb/

Het WEF schrijft hierover het volgende in het kader van de smart cities:

We gaan het tijdperk van het “internet of bodies” binnen: het verzamelen van onze fysieke gegevens via een reeks apparaten die kunnen worden geïmplanteerd, ingeslikt of gedragen. (of ingespoten, Red.)
Het resultaat is een enorme hoeveelheid gezondheidsgerelateerde gegevens die het welzijn van de mens over de hele wereld kunnen verbeteren en van cruciaal belang kunnen blijken bij de bestrijding van de COVID-19-pandemie.
Maar er moeten een aantal risico’s en uitdagingen worden aangepakt om het potentieel van deze technologie te realiseren, van privacykwesties tot praktische hindernissen.

In de speciale afdelingen van het Shanghai’s Public Health Clinical Center, gebruiken verpleegsters slimme thermometers om de temperatuur van COVID-19 patiënten te controleren. De temperatuur van elke persoon wordt geregistreerd met een sensor, waardoor het risico van infectie door contact wordt beperkt, en de gegevens worden naar een observatie dashboard gestuurd. Een abnormaal resultaat geeft een waarschuwing aan het medisch personeel, dat dan onmiddellijk kan ingrijpen. Met de verzamelde gegevens kunnen medici ook trends in de tijd analyseren.

De slimme thermometers zijn ontworpen door VivaLNK, een startup uit Silicon-Valley, en zijn een krachtig voorbeeld van de vele digitale producten en diensten die een revolutie in de gezondheidszorg teweegbrengen. Na het internet der dingen, dat de manier waarop we leven, reizen en werken heeft veranderd door alledaagse voorwerpen met het internet te verbinden, is het nu tijd voor het internet of Bodies. Dit betekent dat onze fysieke gegevens worden verzameld via apparaten die kunnen worden geïmplanteerd, ingeslikt of gewoonweg gedragen, waardoor enorme hoeveelheden gezondheidsgerelateerde informatie worden gegenereerd.

Sommige van deze oplossingen, zoals fitness trackers, liggen in het verlengde van het internet van de dingen. Maar omdat bij het internet van lichamen het menselijk lichaam en de gezondheid centraal staan, brengt het ook zijn eigen specifieke reeks kansen en uitdagingen met zich mee, van privacykwesties tot juridische en ethische vragen.


Afbeelding: McKinsey & Company

Onze lichamen met elkaar verbinden

Hoe futuristisch het internet van lichamen ook mag lijken, veel mensen zijn er al mee verbonden via draagbare apparaten. Het segment van de smartwatch alleen al is in 2018 uitgegroeid tot een markt van 13 miljard dollar, en zal naar verwachting nog met 32% groeien tot 18 miljard dollar in 2021. Slimme tandenborstels en zelfs haarborstels kunnen mensen ook in staat stellen patronen in hun persoonlijke verzorging en gedrag te volgen.

Voor gezondheidswerkers opent het internet of bodies de poort naar een nieuw tijdperk van effectieve monitoring en behandeling.

In 2017 heeft de Amerikaanse Federal Drug Administration het eerste gebruik van digitale pillen in de Verenigde Staten goedgekeurd. Digitale pillen bevatten naast medicijnen ook minuscule, in te slikken sensoren. Eenmaal doorgeslikt, wordt de sensor geactiveerd in de maag van de patiënt en verzendt deze gegevens naar hun smartphone of andere apparaten.

In 2018 startte Kaiser Permanente, een zorgaanbieder in Californië, een virtueel revalidatieprogramma voor patiënten die herstelden van een hartaanval. De patiënten deelden hun gegevens met hun zorgverleners via een smartwatch, waardoor een betere monitoring en een nauwere, meer continue relatie tussen patiënt en arts mogelijk werd. Dankzij deze innovatie steeg het voltooiingspercentage van het revalidatieprogramma van minder dan 50% tot 87%, wat gepaard ging met een daling van het heropnamecijfer en de programmakosten.

De stortvloed van gegevens die met behulp van dergelijke technologieën worden verzameld, vergroot ons inzicht in de wijze waarop menselijk gedrag, levensstijl en omgevingsfactoren van invloed zijn op onze gezondheid. Ook is het begrip gezondheidszorg verruimd van het ziekenhuis of de chirurgie tot het dagelijks leven. Dit kan van cruciaal belang blijken bij de bestrijding van de pandemie van het coronavirus. Het bijhouden van symptomen kan ons helpen de verspreiding van de infectie een halt toe te roepen en nieuwe gevallen snel op te sporen. Onderzoekers onderzoeken of de gegevens van smartwatches en soortgelijke apparaten kunnen worden gebruikt om te waarschuwen voor virale infecties door de hartslag en ademhaling van de gebruiker te volgen.

Tegelijkertijd brengt deze complexe en evoluerende technologie nieuwe regelgevingsproblemen met zich mee.

Aldus de WEF. Hierboven wordt een mooi verhaal geschetst, allemaal voor uw gezondheid, jaja echt waar. Dat u ondertussen compleet aan een controlesysteem vast hangt laat men liever buiten beschouwing. Of dat men dat ingeslikte levenseinde pilletje van buitenaf kan activeren dat verteld men er ook niet bij. Nou dat doen wij dan wel. Trap er niet in dit is nog erger dan een enkelband! We zijn wel benieuwd overigens welke data verzameld gaat worden. Zijn er soms al Apeldoorners ingespoten met een of ander? Het zal ons niet verbazen.

Afbeelding

Like it? Share with your friends!

0
Frontier4