Velen van ons hebben meegekregen dat Flavio Pasquino op de ‘aandachtsradar’ staat van onze zwart-gele brigade.
Dit is, volgens de politie niet om Flavio te intimideren of zijn vrijheid van meningsuiting in te perken, nee volgens de Rambo’s en Rambi’s van ons korps is dit puur een vroegtijdige signalering, om bijvoorbeeld eventuele aanslagen te voorkomen……. want uiteraard worden die in een vroeg stadium middels you tube-filmpjes aangekondigd.
Wat ik me bij dit soort politieactie’s altijd afvraag: waarom is de aandachtsradar niet altijd zo hoog?
# waar was het vroegtijdige handelen inzake Theo van Gogh, die als een beest op straat werd afgeslacht?
# waar was het vroegtijdig signaleren inzake Pim Fortyun, een aanslag die niet voorkomen kon worden -zo men zegt- maar waar de politie wel heel verdomd snel ter plaatsen was en de ‘dader’ greep?
# waar was het vroegtijdig de vinger aan de pols hebben bij de tramschutter in Utrecht?
# waar was het vroegtijdig de vinger aan de pols hebben bij de 16-jarige Hümeyra, die na vele bedreigingen door haar ex werd doodgeschoten?
# waar is de politie-waakzaamheid in de honderden, zo niet duizenden stalkingszaken waar slachtoffers tevergeefs aangifte doen bij de politie, maar toch in een dagelijkse hel belanden, een hel die zij soms met de dood moeten bekopen?
# waar is het vroegtijdige waakzame oog van onze dienders bij de duizenden misbruik-zaken, waar slachtoffers soms letterlijk moeten smeken om hulp?
# en zo kan ik nog wel uren doorgaan……..
Waarom heeft onze zwart-gele brigade altijd een aandachtsradar die niet ten gunste, maar juist ten nadele van een groot deel van het volk uitpakt?
Probeer voor de gein eens een aangifte te doen op welk willekeurig bureau dan ook, je wordt -bijna- vierkant uitgelachen en naar huis gestuurd met de mededeling dat je na een aantal dagen digitaal een aangifte MAG doen, waarna je -ook weer na dagen- uiteindelijk op het bureau mag langskomen, waar men de meeste aangiftes het predikaat civielrechtelijk wenst op te plakken.
De ‘verdediging’ voor deze handelswijze is altijd en overal de dooddoener personeelstekort -het stokpaardje voor het afschuiven van verantwoordelijkheden- maar dit ‘botst’ dan toch wel enigszins als je na verlating van het bureau, een straat verder 20 man een verkeerscontrole ziet houden.
De politie is een commercieel bedrijf geworden met (detailhandel) openings- en sluitingstijden, en er moet -simpelweg gezegd- geld verdiend worden. We kunnen onze ogen er voor sluiten, maar dit is de realiteit.
Je kunt niet meer ‘gewoon’ een bureau inlopen om ter plekke je zaken af te handelen, nee onze hermandad bevindt zich voornamelijk in een digitale omgeving, waar een nummertje trekken het nieuwe credo is geworden.
Voor onze gemoedsrust moet ik echter wel bekennen dat er één taak nog volledig op de aandachtsradar staat van ons zo ‘niet te benijden’ korps: het tegenwerken van het Nederlandse volk.
Michel Mulder